Vesileikkaus

 

Leikkausala:

2000 x 6000 mm

Suuttimet:     

Suuttimia 2 kappaletta , taso- ja viisteleikkaus.

Viistepää, kallistuskulma +- 45 astetta 90 astetta optio

Suuttimilla automaattinen korkeudentunnistus tasoleikkauksen aikana.

 

  Pumppu:     

KMT-Waterjet SL-V 50 HP 3800bar

XY-koneisto:    H-malli (portaali)

Liikenopeus:   maks. 15m/min

 

Muut ominaisuudet:  

Putkenpyörityslaitteisto halkaisija 20mm – 800 mm, putken leikkaus viistesuuttimella !

   

Katso esittely video tästä

Huom! Video 6 x nopeutuksella

 

Käytössämme oleva ohjelmisto:

Surf Cam

Kysy tarjousta palvelustamme, vesileikkuri pystyy leikkaamaan kymmeniä eri materiaaleja !!

MYÖS TITAANIN LEIKKAUS ONNISTUU !!

 

Koneen hankinnan historiaa

 erään lehtiartikkelin teksti menneiltä vuosilta :

Virtasalmella käyttöön otettu, huippuvarusteltu, 7-akselinen vesileikkauskone täydentää
merkittävästi RST Lapit Oy:n ja Ekin Muovi Oy:n tuotekehityspalvelua sekä tarjoaa uusia alihankintamahdollisuuksia muun muassa putkenleikkauksessa.

- Vesileikkaus ei rajaa leikattavia materiaaleja. Vahvistamme panostusta 3 D-suunnitteluun esimerkiksi elintarviketeollisuuden rst-tuotekehityksessä. Lujitemuovipuolella valmistamme parhaillaan pohjoismaiden suurimman tuulivoimalan suojakoppaa Ouluun, kertoo yhtiöiden toimitusjohtaja Erkki Lappi.

Koneen hankintaa edelsi eri konevalmistajien tuotteiden ja asiantuntijapalveluiden selvittely sekä Suomessa että Ruotsissa, missä toimii pohjoismaiden suurin alan tekijä. Vesileikkauksen tasokoneita on markkinoilla paljon, mutta nyt tartuttiin isompaan haasteeseen.

- Päädyimme tamperelaiseen valmistajaan, joka myös leikkaa omilla koneillaan. Yrityksellä on paljon käytännön kokemusta laitteiden toiminnasta. Tekninen apu varsinkin koneen 3 D- ohjelmoinnin ja käytön opetteluvaiheessa on meille hyvin tärkeätä. Iso haaste tämä on ollut myös valmistajalle.

Markkinoiden monipuolisin

Seitsemällä servoakselilla varustetun, leikkuualueeltaan 2 x 6 metrin vesileikkauslaitteen valmisti tamperelainen Muototerä Oy, joka on alan johtava vesileikkauslaitteiden valmistaja Suomessa. Yhtiö on valmistanut vuodesta 1989 lähtien yli 50 vesileikkauskonetta.

- RST Lapille toimitettiin markkinoiden monipuolisimmin varusteltu laite, jolla pystytään muun muassa leikkaamaan halkaisijaltaan 800-millistä, enimmillään kuusi metriä pitkää putkea. Toinen kahdesta leikkauspäästä on viisiakselinen, jolloin putkeen saadaan valmiiksi myös hitsausviisteet. Tätä ominaisuutta ei aiemmissa koneissa ole ollut, kertoo toimitusjohtaja Pekka Patjas Muototerä Oy:stä.

Virtasalmelle toimitetun uuden vesileikkauslaitteen viisiakselinen pää on iskultaan 900 mm ja se menee myös altaan sisään, jolloin kotelomaisia kappaleita voidaan reijittää myös sivusta. Molemmissa leikkauspäissä on automaattinen korkeudensäätöjärjestelmä. Porausyksiköllä voidaan tehdä myös jyrsintää. Laitteessa on myös mustesuihkumerkkaus-ominaisuus.